Zakaj je DeFi kljub popravkom v Ethereumu bistveno močan, žetoni ERC-20

Od vrhunca avgusta in septembra so se vrhunski kovanci na področju decentraliziranega financiranja (DeFi) močno zmanjšali. Tržni podatki VirgoX kaže, da so kovanci, kot so Chainlink (LINK), Curve DAO Token (CRV) in Yearn.finance (YFI), padli za več kot 50% od svojih najvišjih vrednosti.

Ena analiza , ki ga je 4. oktobra objavil trgovec s kriptoaktivnimi sredstvi “Ceteris Paribus”, ugotovil, da je povprečni kovanec DeFi padel za 65% glede na poletne vrednosti.

V zakulisju pa se inovacije in razvoj v prostoru DeFi še naprej hitro povečujejo. To bi moralo povzročiti okrevanje cene kovancev DeFi sčasoma, ko bodo temeljni trendi začeli odtehtati zgolj špekulacije.

Trendi v verigi kažejo, da DeFi ostaja v osnovi močan

Trendi v verigi kažejo, da je DeFi v osnovi močnejši kot kdaj koli prej.

Podatki iz DeFiPulse, ponudnik podatkov o kriptovalutah kaže, da je skupna vrednost zaklenjenih žetonov (TVL) v pogodbah DeFi enaka 11 milijardam dolarjev. Na začetku leta je bila ta meritev blizu 500 milijard dolarjev. Tudi na vrhuncu poletnega relija je decentralizirana finančna TVL dosegla približno 9 milijard dolarjev.

Stalna rast te ključne metrike kaže, da se povečuje količina kapitala in narašča število uporabnikov, ki želijo DeFi izkoristiti za ustvarjanje donosnosti..

Tudi Spencer Noon, vodja DTC Capital poudarjeno vrsta meritev, ki kažejo, da je DeFi v osnovi močnejši kot kdaj koli prej.

Vključeni analitik in vlagatelj je ugotovil, da je sprejetje DeFi postalo “parabolično”.

Med drugimi trendi podatkov je več kot 3% vseh ETH trenutno deponiranih v Uniswap, dnevne količine Uniswap pogosto premagajo Coinbase, decentralizirana posojila so skupaj dosegla 2,3 milijarde USD, število uporabnikov DeFi pa je pred kratkim preseglo mejo 500 000 uporabnikov.

Tehnološki razvoj se nadaljuje

Za naslednjo fazo rasti v decentraliziranem finančnem prostoru je ključnega pomena tehnološki razvoj. Uporabniki in kapital bodo navsezadnje stagnirali, če bodo še naprej obstajali ravnoteži na področju inovacij in ključne skrbi glede uporabniške izkušnje.

Pred kratkim smo videli številne projekte, ki naj bi DeFi dvignili na višjo raven. Sem spadajo Rari Capital, zbiralnik donosov DeFi ali pametni upravitelj denarja, ki upošteva tveganja pametnih pogodb, in BarnBridge, ki poskuša listinjeti prostor DeFi, da izravna kapitalske neučinkovitosti.

Ko se vrnemo nazaj, je prišlo tudi do tehnološkega razvoja okoli razširitvenih rešitev za verige blokov, kot je Ethereum. Zaradi priliva dejavnosti poleti je Ethereum hitro postal neuporaben, saj so se provizije za transakcije hitro povečale in časi transakcij upočasnili.

Nadgradnja Ethereum 2.0, ki bo prenovila verigo Ethereum z uvedbo dveh tehnologij ostrenja in Proof of Stake, naj bi se začela uvajati novembra ali decembra. Številna podjetja, kot sta Matter Labs in Optimism, so delala na rešitvah za drugo plast za skaliranje, ki bodo povzročile transakcijske stroške in krat nižje.

Zakaj je DeFi v osnovi močan – institucionalni prilivi

Institucionalni igralci začenjajo vstopati v prostor DeFi.

Analitik kripto-premoženja Qiao Wang je dejal, da je med svojimi stiki opazil priliv zanimanja Silicijeve doline za vesolje. On razmišlja da bo to ustvarilo dotok rasti in inovacij, ki se lahko v naslednjih letih končajo z balonom:

»Zdi se, da je Silicijeva dolina končno odkrila DeFi. Glede na kripto domorodce značilno zamujajo. Zamujali so z BTC, ETH in tokrat z DeFi. Ampak, če je zgodovina kaj nakazana, jo bodo v prihodnjih letih ustvarili in ustvarili velik mehurček. “

Institucionalni vpliv opažamo pri vstopih v DeFi podjetij, kot je Galaxy Digital Mikea Novogratza. Galaxy Digital je kripto trgovska banka, ki jo je ustanovil Novogratz, nekdanji partner Goldman Sachs. Galaxy Digital je investiral v kripto usmerjeni sklad ParaFi Capital.

Legendarni vlagatelji tveganega kapitala, kot so Naval Ravikant, a16z in Sequoia, prav tako upoštevajo prostor.

VirgoX podpira razvoj DeFi in Stablecoin

VirgoX še naprej podpira razvoj v DeFi.

VirgoX je nanizal vrsto najpomembnejših kovancev v vesolju, vključno z, vendar ne omejeno na, Yearn.finance (YFI), Ampleforth (AMPL), DFI.Money (YFII), SushiSwap (SUSHI) in Compound (COMP).

VirgoX se osredotoča tudi na podporo rasti stabilkovancev. V VirgoXu stabilne kovance gledamo kot ključne za rast decentraliziranih financ, saj institucionalnim igralcem omogočajo, da varujejo močno tveganje nestanovitnosti v kripto.

Kot izmenjava se VirgoX osredotoča na olajšanje trgovanja s stabilnimi valutami. VirgoX je prva trgovalna platforma, ki podpira vrsto trgovalnih parov stablecoin-to-stablecoin. Ti pari so ključnega pomena za razvoj prostora DeFi, saj uporabnikom omogoča, da preklapljajo med kovanci, da povečajo svoj donos v prostoru.

Pomen stabilcoinov sega tudi dlje od DeFi.

Lahko so koristni pri elektronskem poslovanju, skupaj s poravnavami med svetovnimi podjetji, ki bodo morda želela najti plačilne tirnice hitreje kot banke. Pošiljanje stablecoina na Ethereum na primer stane manj kot en dolar in manj kot minuto, da se transakcija obdela. V primerjavi z bankami in bančnimi nakazili so stabilnokovanci učinkovita plačilna sredstva.

Ob pomanjkanju ameriških dolarjev, ki je v svetovnem merilu povezano s pandemijo COVID-19, so tudi stabilcoinci pospešili posvojitev.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map