Nilai Bitcoin (BTC) telah jatuh secara drastik sejak tinggi akhir tahun 2017 pada $ 20,000, tetapi dipercayai secara meluas bahawa asas industri tetap meningkat. Malah, ada juga yang mengatakan bahawa terdapat pemutusan secara dramatik antara perkembangan asas dan nilai cryptocurrency.

Dan Held, bekas pengurus produk di Blockchain.com yang beribu pejabat di San Francisco, baru-baru ini menyatakan bahawa semasa BTC berada di pasar beruang, dia secara peribadi lebih bullish daripada sebelumnya. Inilah sebab mengapa Held memegang sentimen sedemikian.

Semasa kita berada di #Bitcoin bear market, saya lebih bullish daripada sebelumnya:

– $ 1B dipindahkan SETIAP hari di rangkaian Bitcoin

– Pertumbuhan Rangkaian Kilat yang besar

– Schnorr, MAST, Taproot

– Bakkt dan Fidelity akan dilancarkan

– Hutang kerajaan sentiasa tinggi

– Dan Hedl (@danheld) 16 Februari 2019

Bitcoin Masih Digunakan

Walaupun mungkin logik untuk menganggap bahawa ketika BTC jatuh, begitu juga statistik penggunaan rangkaian. Ini jauh dari kes ini. Sebenarnya, menurut statistik dari Blockchain.com dan penjelajah blok lain, terdapat lebih dari $ 1 bilion nilai yang dipindahkan setiap hari di Bitcoin, yang dianggap sebagai lapisan penyelesaian transaksi paling selamat oleh Anthony Pompliano.

Ini hanya ditunjukkan oleh pertumbuhan jumlah transaksi harian baru-baru ini. Menurut keperibadian industri terkenal Armin Van Bitcoin, jumlah urus niaga harian di rangkaian hampir mencapai tahap tertinggi sepanjang masa, yang dibuat pada puncak kenaikan sebelumnya.

Mari tambah juga &# x1f642;&# x1f447;

– Hashrate menghampiri ATH

– Transaksi setiap hari menghampiri ATH pic.twitter.com/Ils43ISeky

– A v B ⚡ (@ArminVanBitcoin) 17 Februari 2019

Rangkaian Kilat Melenturkan Ototnya

Bagi banyak penonton industri, Lightning Network mungkin kelihatan tidak baik. Ini adalah penyelesaian penskalaan lapisan luar rantai / kedua yang dapat memudahkan urus niaga selamat, bebas, dan hampir seketika, tidak seperti transaksi dalam rantai, yang boleh menjadi mahal dan lambat.

Tetapi, terlepas dari keraguan dan harapan yang rendah, Lightning Network telah berkembang pesat. Rangkaian berdasarkan Bitcoin baru-baru ini melampaui kapasiti 700 BTC, ~ $ 2.5 juta, kerana aplikasi yang dibina dengan protokol penskalaan, seperti Lightning Pizza yang kini popular, telah dilancarkan. Walaupun ini sangat baik, Jack Dorsey, ketua eksekutif Twitter dan Square, baru-baru ini memuji protokol itu, bahkan menjelaskan bahawa dia berhasrat untuk menambahkan Lightning pada penawaran permulaannya.

Bersama Lightning, Held juga menarik perhatian kepada perkembangan lain dalam Bitcoin, seperti Schnorr Signatures, pohon sintaks abstrak merkelized (MAST), dan Taproot, yang akan memungkinkan peningkatan skalabilitas, fungibility, dan programmability.

Hutang Kerajaan Mencapai Tertinggi Sepanjang Masa

Sejak Bitcoin wujud, cryptocurrency selalu berpusat pada nilai anti penubuhan. Dianggap, orang dalam industri lama adalah pelanggan proses pemikiran ini. Oleh itu, dalam komennya baru-baru ini, dia menyatakan bahawa hakikat bahawa hutang kerajaan semakin tinggi sepanjang masa semestinya menjadi pemangkin positif bagi Bitcoin.

Untuk beberapa konteks, MarketWatch baru-baru ini dilaporkan bahawa hutang awam A.S. melebihi $ 22 trilion. Sebagai tindak balas terhadap statistik pembengkakan ini, Peterson Foundation, sebuah kumpulan perkhidmatan kewangan Amerika yang berfokus untuk memperbaiki masalah ekonomi negara, mendakwa bahawa keadaan fiskal “tidak hanya tidak berkelanjutan tetapi mempercepat.”

Walaupun ini bukan pemangkin kenaikan harga secara eksplisit untuk wang digital yang terdesentralisasi, beberapa pakar berpendapat bahawa Bitcoin memberikan jalan keluar yang mudah digunakan.

Travis Kling, ketua pegawai pelaburan Ikigai, baru-baru ini menyatakan bahawa Bitcoin adalah lindung nilai yang sempurna terhadap “tanggungjawab fiskal dan monetari.” Dia menyatakan bahawa peningkatan monumental strategi pelonggaran kuantitatif (QE), bersama dengan pertumbuhan hutang, adalah “bagaimana anda akan menulis skrip” untuk penggunaan cryptocurrency, terutama yang tidak terikat dengan dunia warisan.

Bukan Satu-satunya Bull Di Blok

Kebiasaan Held baru-baru ini muncul setelah Fundstrat Global Advisors, sebuah unit / unit penasihat pelaburan yang berpangkalan di New York, mengeluarkan tinjauan crypto 2019. Menurut Tom Lee, optimis pasaran dan pengasas bersama Fundstrat, terdapat lapan peningkatan penumpuan positif untuk kelas aset ini pada tahun 2019.

Sama seperti komen Held, laporan Fundstrat memetik Lightning Network, melibatkan penglibatan institusi, ekonomi makro yang lemah, antara faktor lain untuk menyokong optimisme cryptocurrencynya.

gambar dari André François McKenzie pada Buka paparan

TweetBerkongsi37BerkongsiWhatsApp

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me